čtvrtek 13. ledna 2011

Velký megamix na cestě hrdiny.

Přišel čas ujasnit si pár dalších pojmů. Otevřu trochu své chladné srdce a mysl a povím svůj příběh.

Já a moje hudba

Moje hudba je krásná věc, je to moje soukromá terapie a prostředek, jak během krátké chvíle nasrat hodně lidí. S tou svojí jsem začal v roce 2004- 2005. Trpěl jsem spasitelským syndromem a můj největší vzor byl mistr Jan Hus. Ano byl jsem kazatel, který vůbec nepochybuje o tom, že svou pravdou změní svět. Nicméně na začátky rád vzpomínám. Nahráli jsme první demo Neorap. Nejlepší na tom bylo, že v té době jsem netušil, že jsem superhrdina a proč Grimymu říkají Lil Rosenberg. Tehdy jsme seděli ve zkušebně 2 x týdně a rapovali dokola ,,naše pravdy“. Po roce jsme nahráli těch pár věcí, co prošlo kritikou a rozjeli ,,biz“. Prodávat vypálené cd za 100 se zdálo jako vynikající nápad, o to větší překvapení bylo, že si ho lidé opravdu kupovali. Vznikl i videoklip k příhodně pojmenované skladbě NI Styl. Kdo klip viděl, chápe proč to byl Styl s velkým S. Já měl největší Styl. Moje období ovlivněné dlouhými vlasy a opálenými brýlemi považuji osobně za nejvyšší bod puberty.
            Měli jsme nějaké koncerty, sem tam lidé znali náš song a my začali přemýšlet o druhém demu. V té době jsem procházel zajímavým obdobím. Měl jsem ještě delší vlasy a bylo jen otázkou času, kdy dostanu první menstruaci. Dokázal jsem nosit froté přehoz pod zimní bundou, která byla o poznání kratší, mít na hlavě rovnou kšiltovku a divit se proč po mě lidé zírají. Tehdy jsem byl Superzero. Pokud jsi to dočetl/a až sem, jsme na začátku.
Netušil jsem, že velmi brzy potkám prvního šílence a prvního opravdového hrdinu v mém životě. Setkání s Djem Ghostem bylo velmi zajímavé. Dj Ghost je právě ten šílenec. Oba jsme se chtěli vyfotit s Inspectah Deckem z Wu-tang clanu a vyměnit si v Praze fotky. Poznat Ghosta je určitě přínos. Vlastně abych řekl pravdu neznám nikoho jiného jako je on. Kdyby se dávali Oskaři nebo Grammy za taxikaření, tak Ghost je jak Eminem po Eminem show. Je to neuvěřitelný party člověk. A když ostatní končí, on začíná. Doporučuji ho napojit griotkou a promluvit si s ním. Nicméně tenhle šílenec mě seznámil s prvním Superhrdinou v mém životě. Je pravda, že už je ve výslužbě, ale jeho moudrost a zkušenost mě provází už dlouhá léta. Je něco jako první terminátor. SHO je ten prototyp superhrdiny. Vždy je všude včas, v životě nesmrděl, nepoužívá igelitové tašky a nenosí ledvinky. Jediné co mu chybí je namyšlenost, na které usilovně pracujeme. SHO má tři superschopnosti. Milovat i ty nejodpornější ptáky – holuby, milovat vše asijské od žen, až po kulturu a sníst vše co mu dáte na talíř. Nicméně byl to právě on, kdo ve mě probudil Superhrdinu. Kdybych byl Spiderman (což nejsem, protože Spiderman je buzík) on by byl ten pavouk co kousnul Petera Parkera.
Zpět k hudbě. Psal se rok 2006 a my jako skupina jsme pracovali na druhém demu s názvem Oblast 51. Problém byl, že jsme to brali hrozně vážně, ani né hudbu, jako sami sebe. Zde se projevily poprvé odlišné tendence a proto po vydání demíčka jsme rozpustili původní sestavu. Dodnes po internetu kolují bludy typu Pohřeb a podobné záležitosti, ale abych nehanil vše, musím uznat, že skladbu Oblast 51 mám rád dodnes. Je pro mě určitou dávkou nostalgie a určitě mi otevřela dveře, tam kam jsem si přál jít.
Rok 2007 – 2009 se táhl ve znamení nadějí a neúspěchů. Já jsem zjistil, že Grimy je Lil Rosenberg ne kvůli velikosti nohy, on zjistil, že vystřídat 3 byty za půl roku není legrace a že už v životě nestěhujeme nic do 5 patra bez výtahu. V dubnu 2007 do Prahy přilétá Beretta 9 (Kinetic) z Killarmy a po nepodařených dvou koncertech mě překvapuje, že spolu zůstáváme v kontaktu. Nicméně kapitolu já Kinetic a Wu-tang necháme na jindy.
Nahráli jsme desku Hodně tváří, což měl být náš první regulérní počin s dobrým zvukem a vlastně konkurence schopný a dospělý produkt. Na jaře roku 2008 jsme byli hotoví. Vše bylo domluvené a o mix se měl postarat Patrick z Berouna. Ten nám nabídl studiovou nahrávku u něj ve studiu a zaštítění labelem. Souhlasili jsme a tak do léta 2008 byla deska hotová podruhé.
Důležité je zmínit, že náš team dostal současnou podobu a přidal se k nám Prixx. Prixx je producent a člověk, kterého nechceš nasrat, podráždit, rozzlobit a urazit. Paradoxně neznám moc hodnějších a milejších lidí než je on. Zároveň neznám ani nikoho tvrdšího než je on. Prixx je komplikovaná osobnost, ale zároveň je vynikající producent, který na sobě neustále pracuje. Opět kapitolu já, Prixx a maléry necháme na jindy. Prixx je opravdový hrdina – pěšák. V první linii se bije ze všech sil.
Zpět k hudbě. Bohužel ze strany labelu došlo k totálnímu zmrazení kontaktů a tak jsme po druhé neměli nic. Objevilo se řešení v podobě Hoebitche. Bývalý člen Patrick records nám nabídl pomoc. Vše vypadalo nadějně až do té doby, kdy opět došlo k úplnému přerušení kontaktů. Naštěstí ještě předtím, jsme dostali kontakt na Headdyho (De Fuck To) a s ním se domluvili a nahráli desku v Base Records ve Zlíně. Měli jsme roční zpoždění a byli jsme prakticky na začátku. Měli jsme nahranou desku, ale nikoho, kdo jí smíchá. Naštěstí na jaře v roce 2009 poznávám Ondřeje Žatkuliaka, který konečně dává podobu a zvuk naší práci. Tak vychází prokletá deska Hodně tváří po dvouleté zpoždění. Tady se ve mě zrodil Superhrdina.
Poznáváme se s Martinem Hráškem, členem Shoutouts teamu, který nám pomáhá realizovat první videoklip ke skladbě Move on em. Celá story bude opět doplněna později. 

Po releasu HT, ze mě spadlo obrovské břímě a nějak mě naplnil optimismus. Proto měsíc po vydání desky mám hotový mixtape IronKap. Změnil se mi dost výrazně způsob myšlení a vnímání okolí. Ano, tady se ze mě stal ten Superhero, co chápe, že dlouhé vlasy dívky nevábí, co si zakládá na vůni svého podpaží a jednou za čas si vyholí kříž na hrudi. Ten, co otevřeně přiznává slabost pro blondýny, ten, co pořád zírá do výstřihu, ten, co tvrdí, že akné je přežitek a taky ten co ví, že nejlepší antibiotikum je vodka.


Další kapitoly, co budou následovat ne v tomto pořadí:

Ironkap a Wu-tang
Ironkap a Nemesis
Ironkap a Move on em
Ironkap a Londýn 2008
Ironkap a Londýn 2009
Ironkap a Prixx
Ironkap a rok 2010
Ironkap a ženy
Hrdina a namyšlenost
Jakub Musílek a Jan Gershon
Polemizace na téma jestli je lepší alkohol nebo fet?
Proč nenávidím vyhuly a feťáky?
Proč nenávidím koně, psy, kočky a vlastně všechny zvířata kromě želv a včel.

Žádné komentáře:

Okomentovat